Venus


Tongeren

REEDS 50% VERKOCHT

In het najaar van 2022 zijn we gestart met de bouw van dit exclusief, kleinschalig residentieel nieuwbouwproject te Tongeren. Residentie Venus zal 13 moderne, stijlvolle en hoogkwalitatieve nieuwbouwappartementen omvatten, centraal gelegen op een toplocatie op de hoek van de Beukenbergweg en de Sint-Truidersteenweg, werkelijk een steenworp van de Tongerse binnenstad.

Een naam met geschiedenis.

De naam ‘Venus’ verwijst naar de Romeinse tijd waar Venus de godin van de liefde en de schoonheid werd genoemd. Binnenkort brengen wij de schoonheid samen met architectuur en betekent Residentie Venus een kleinschalig en exclusief woonproject waar u absoluut uw nieuwe thuis zal vinden.

Wonen als God in Tongeren?
Residentie Venus, da’s liefde voor wonen

Sublieme ligging aan de stadsrand

Alle wegen leiden naar Rome… of Tongeren!

Via tal van invalswegen die naar het centrum van Tongeren leiden, geraakt u vanuit Residentie Venus met de auto ook vlot in steden als Bilzen, Hasselt, Sint-Truiden, Maastricht en Luik. De bus stopt ook vlakbij en brengt u gemakkelijk naar de binnenstad en omliggende steden en gemeenten. Het treinstation ligt slechts op een boogscheut. U merkt het: dankzij haar centrale ligging is uw nieuwe thuis langs alle windrichtingen vlot bereikbaar.

Of strek de benen en wandel of fiets het historische centrum in, u bent er op een wip. Vanuit uw nieuwe appartement in Residentie Venus is het een plezier om de binnenstad te gaan verkennen, met al haar gezellige eetzaken en trendy winkels.

Tongeren is bovendien een ideale uitvalsbasis om te gaan werken of om gewoon centraal in Vlaanderen te wonen. Alle benodigde faciliteiten zijn hier voorhanden: scholen, supermarkten, horecazaken, dokters, het ziekenhuis AZ Vesalius, … liggen allen op een steenworp van uw nieuwe thuis.

Ruime, lichtrijke appartementen met aangename leefterrassen

Op het gelijkvloers in Residentie Venus vinden we 2 één-slaapkamerappartementen, telkens met een aangenaam leefterras. Eveneens bevindt zich op het gelijkvloers de gemeenschappelijke fietsenstalling.

De eerste en tweede verdieping zijn identiek en omvatten 3 één-slaapkamerappartementen en één twee-slaapkamerappartement, elkeen met een mooi, zonovergoten privéterras.

Op niveau drie bevinden zich 2 ruime appartementen met twee slaapkamers en een prachtig leefterras.

De bovenste, vierde verdieping huisvest een uniek en zeer ruim penthouse met drie slaapkamers, twee badkamers en een groot zonovergoten terras met een fantastisch uitzicht over de stad.

Het gebouw is uitgerust met een lift tot in de kelderverdieping, waar zich de ondergrondse parkeerplaatsen en de tellerlokalen bevinden.

3 begrippen: ruimte, licht & privacy

“Omdat wij het van primair belang vinden dat u zich als toekomstige bewoner gelukkig zal voelen in uw nieuwe woonst, creëren wij steevast projecten waarin er lustig op los wordt gespeeld met natuurlijke lichtinval.”

Dankzij een optimale indeling van uw appartement, in combinatie met een uitgekiende plaatsing van mooie, plafondhoge glaspartijen, zorgen we ervoor dat u in ieder appartement van Residentie Vicus een ultiem ruimtelijk gevoel zal kunnen ervaren, maar tegelijk ook kan genieten van uw nodige privacy.

Uw eigen leefterras

Aangename privé-terrassen zijn vandaag voor vele van onze klanten onmisbaar geworden. Dankzij de grote, drempelloze glaspartijen, zorgen ze voor een verlening van uw leefruimte. Bovendien wilt u ook kunnen genieten van de buitenlucht. Denk daarbij maar aan uw ochtendkoffie in de zon of uw aperitiefje na het werk.

Stijlvol en luxueus wonen in hoogstaande kwaliteit, persoonlijk en op maat

Niet enkel de stijlvolle en tijdloze architectuur van Residentie Venus zal in het oog springen. Ieder appartement zal standaard reeds voorzien worden van een hoogwaardige afwerking met duurzame materialen en het nodige moderne wooncomfort inbegrepen. Echter kan (lees ‘zal’ indien u er tijdig bij bent) de indeling van uw appartement alsook de interieurafwerking volledig op maat gebeuren, op basis van uw behoeften, persoonlijke smaak en budget.

Op die manier garanderen wij u alvast graag een zorgeloze oplevering van uw nieuwe droomappartement of -investering.

Kers op de taart: ‘BEN’

Residentie Venus zal een uitgesproken energiezuinig en standingvol gebouw worden, waarbij een zeer laag energielabel, meer bepaald de BEN-norm* wordt gehaald met toepassing van hernieuwbare energiebronnen. O.a. door het gebruik van vloerverwarming, fotovoltaïsche zonnepanelen, … zal u een uitmuntend wooncomfort ervaren.

Uw energiefactuur daarentegen blijft tot een absoluut minimum beperkt. Tegelijk zal u een fikse korting op de jaarlijkse onroerende voorheffing genieten. U investeert dus in uw nieuwe droomappartement en krijgt er als bonus diverse financiële maar ook interessante fiscale voordelen bij.

(BEN staat voor Bijna-Energie-Neutraal. Lees er hier meer over en ontdek zelf alle voordelen)

Koop aan 6% BTW in de plaats van 21% BTW!

Vanaf 1 januari 2021 werd het onder welbepaalde voorwaarden mogelijk om nieuwbouwprojecten die het resultaat zijn van een heropbouw na afbraak aan te kopen met een belastingheffing van slecht 6% BTW op de constructiewaarde. Deze gunstmaatregel werd voorlopig verlengd tot eind 2023. tot Omdat ook Residentie Venus een heropbouw na afbraak is, kan u mogelijks genieten van deze gunstmaatregel. Lees hier alles over de tijdelijke gunstmaatregel.

Wil u weten of u van deze gunstmaatregel kan genieten? Neem dan gerust contact en dan bekijken we graag samen met u de mogelijkheden.

Neem contact

Op zoek naar uw nieuwe droomappartement of -investering?

Wij ontvangen u graag bij ons op kantoor te Hasselt om de plannen in te kijken. Samen zoeken we naar uw nieuwe droomappartement of –investering in het exclusieve Residentie Venus.

Maak nu uw persoonlijke afspraak

Residentie Venus samengevat:

 • Exclusief en kleinschalig nieuwbouwproject met een tijdloze klasse-architectuur
 • Toplocatie nabij het centrum van Tongeren, centrale ligging makkelijk bereikbaar vanuit alle windrichtingen
 • Modern én betaalbaar wooncomfort dankzij toepassing BEN-principes
 • Uitstekende verbinding richting Maastricht, Luik, Bilzen, Hasselt, Sint-Truiden, …
 • Energiezuinige kwaliteitsbouw naar de laatste BEN-normen en gebruik van duurzame bouwtechnieken en kwaliteitsmaterialen
 • Bonus Bijna-Energie-Neutraal: zowel financiële en fiscale voordelen
 • Ruime, lichtrijke appartementen met open leefruimten en aangename leefterrassen
 • Hoogkwalitatieve afwerking op maat, naar eigen smaak en budget
 • Persoonlijke adviesverlening en gratis begeleiding interieurarchitect inzake keuze-indeling en materialen
 • Realisatie door ervaren bouwpromotor
 • Ontwerp door gerespecteerd architectenbureau Drieskens&Dubois – Hasselt

De bouwwerken zijn volop bezig (September 2023)

Locatie


Meer informatie over dit project?