Laatste ondergrondse parkings te koop!
Alle appartementen/penthouses zijn verkocht. Proficiat aan de eigenaars!

U vindt uw nieuwe droomappartement in Residentie Uilenspiegel, een kleinschalig en prestigieus nieuwbouwproject met 4 riante penthouses op een toplocatie in het centrum van Hasselt. "Hasselt heeft het", maar wat dan gezegd van dit project?

Uilenspiegel


Hasselt Centrum

Adembenemend wonen op een droomlocatie in hartje Hasselt

In het hart van mode- en cultuurstad Hasselt bouwt Ivo Vercammen Woonprojecten aan een gloednieuwe stadsparel. Residentie Uilenspiegel biedt 4 topklasse-appartementen op een droomlocatie met een prachtig uitzicht over de stad. Het project vormt door zijn exclusieve ligging langs de kleine ring van Hasselt en als laatste gebouw van de Luikersteenweg, de schakel tussen de stadskern en buurten er rondom. Residentie Uilenspiegel vormt een meer dan waardige vervanging van het voormalige charmante stadscafé Café Uilenspiegel, op de welbekende stadshoek. Kortom: een uitzonderlijk project op een uitzonderlijke locatie.

Pure luxe en kwaliteit voorop

De 4 ruime en luxueuze penthouses bevinden zich op de derde en vierde verdieping, boven de nieuwe kantoren van het ING Client House. De appartementen variëren in grootte tussen 125 m2 en 280 m2 bewoonbare oppervlakte. De appartementen hebben 2 of 3 slaapkamers en 1 of 2 badkamers; u heeft zelf nog de keuze naargelang de indeling en de afwerking. Vanop uw riant leefterras van 60 m2 of uw dakterras van 215 m2 geniet u als toekomstige bewoner van een prachtig zicht over de stad.

Door de indeling van ieder appartement ervaart u een ultiem wooncomfort. De enorme glaspartijen, royale plafondhoogtes en een drempelloze toegang tot de riante leefterrassen zijn maar enkele kenmerken die uw gevoel van ruimte en vrijheid zullen versterken. Residentie Uilenspiegel wordt ongetwijfeld een van de meest luxueuze woonprojecten van Hasselt.

U bepaalt zelf nog de luxueuze indeling en afwerking met hoogkwalitatieve materialen van uw droomappartement. De architect en interieurarchitect zullen u nauwgezet begeleiden in het keuzeproces met deskundig en professioneel advies. Voor de high-end afwerking worden er royale budgetten voorzien. Zo kan u zelf uw droomappartement creëren.

Stijlvolle, tijdloze architectuur

Ivo Vercammen Woonprojecten koppelde zijn jarenlange expertise en knowhow aan de inzichten en inspiratie van hoofdarchitect Peter Cornoedus van PcP Architecten. Een visie die zich, na intense samenwerking met de stad Hasselt, vertaalde in een residentie met sterallure.

Er werd een uniek plan uitgewerkt om de nieuwbouw van Residentie Uilenspiegel nog verder kracht bij te zetten door verwijzingen naar het voormalige gebouw van Café Uilenspiegel. Zo komt de welgekende architectuur van de voorgevel van het café terug in het nieuwe gebouw. Herkenbare ornamenten zoals de narrenmuts en het logo op de gevel krijgen een nieuwe look. Op die manier biedt de gehele architectuur een perfecte combinatie van oude architecturale elementen van het voormalige gebouw en nieuwe elementen, zoals de immense raampartijen en de subtiele, gouden afwerking. Oud en nieuw in harmonie.

Samen met PcP Architecten koos Ivo Vercammen Woonprojecten voor een opvallende en tijdloos mooie architectuur. De gevel wordt afgewerkt in prachtige natuursteen Sinai Pearl, een Egyptische, beige kalksteen met lichtgrijze fossielen en subtiele kleurnuances. Dit zorgt voor het authentieke karakter van het gebouw. De subtiele afwerking in goud van onder andere de raamprofielen zullen bijdragen aan een ongekende luxueuze uitstraling. Tijdloos elegant, stijlvol eigentijds. Een eyecatcher van formaat.

Indrukwekkend wonen, verheven boven de stad

Residentie Uilenspiegel wordt een uitgesproken herkenbaar gebouw. De subtiele gouden afwerking geeft de residentie een uniek karakter. Het gebouw
zal duidelijk zichtbaar zijn vanaf de kleine ring en wanneer u uit de stadskern of winkelstraat wandelt. Door de perfecte ligging met zicht op de binnenstad, de Quintinuskathedraal en het nieuwe stadhuis ‘Het Scheep’ voelt u zich als bewoner als het ware verheven boven de stad. De gloed die van ’s morgens tot ’s avonds de lucht kleurt, zorgt ervoor dat de sfeer binnen in uw appartement voortdurend verandert. Rustgevend, boeiend en nooit hetzelfde. Dit is uw oase in het hart van de stad waar u helemaal uzelf kunt zijn.

Unieke ligging

Residentie Uilenspiegel ligt op een driehoekspunt van de kleine ring van Hasselt, omsloten door de Luikersteenweg, Welvaartstraat en Guffenslaan. U woont er op een toplocatie midden in het centrum van Hasselt. Aan smakelijke restaurants, mooie terrassen en lekkere koffiebars geen gebrek. De pas nieuw aangelegde grote markt is enorm uitnodigend. Ook wie van winkelen houdt, kan zich uitleven: u bevindt zich zo in de gezellige winkelstraten. Zoekt u liever de rust op in de sfeervolle steegjes of op de kleine pleintjes, ook dat kan. Gezellig wandelen kan u in de Japanse Tuin of aan het water langs Blauwe Boulevard. Ook aan cultuur is er in Hasselt geen gebrek: het Cultureel Centrum, Z33 of de historische Begijnhofsite liggen slechts op een boogscheut van uw nieuwe thuis verwijderd.

Een stadsproject om trots op te zijn

Met deze nieuwe luxueuze residentie wil Ivo Vercammen Woonprojecten een nieuw stadsproject realiseren waar Hasselt trots op kan zijn. “Wij willen aantonen dat projectontwikkeling veel meer is dan enkel en alleen het bouwen van appartementen. Het is voor ons als ontwikkelaar heel belangrijk om deze welbekende stadshoek een prachtige nieuwe invulling te geven met een bijzonder aantrekkelijke uitstraling. Door de kleinschaligheid van de residentie woont u ook in alle rust en geniet u van een exclusief wooncomfort op een toplocatie in hartje Hasselt”, aldus zaakvoerder Ivo Vercammen.

App. Bruto
bewoonbare
binnenopp.
Bruto opp.
terras(sen)
Bruto opp.
terras
buitenberging
3.1 – VERKOCHT 126,30 m2 15,62 m2
3.2 – VERKOCHT 137,95 m2 53,10 m2
3.3 – VERKOCHT 277,91 m2 214,20 m2 9,88 m2
4.1 – VERKOCHT 139,60 m2  64,99 m2 9,73 m2

Comfortabel parkeren/rendabel investeren op een droomlocatie in hartje Hasselt?

Op deze absolute toplocatie en in dit iconische gebouw, kunnen wij nog slechts enkele parkings te koop aanbieden!
Aarzel niet contact met ons op te nemen want dit is uw kans.

De ideale investering:
 1. Voor uw eigen comfort
 2. Met het oog op verhuur:
  • Veel vraag en zeer beperkt aanbod zorgt voor uitstekende rentabiliteit
  • Zorgeloze belegging: stabiele verhuur, geen onderhoud, …
  • Hoge maandelijkse huurinkomsten verzekerd
  • Waardevaste belegging: parking op de beste toplocatie nabij het centrum
  • Sterk meerwaardepotentieel gezien steeds toenemende schaarste*

* De nieuwe parkeernorm van stad Hasselt bedraagt (max) 0,5 parkeerplaatsen per woonentiteit in en rond het stadscentrum, waardoor parkeergelegenheid steeds schaarser en bijgevolg dus ook meer gegeerd (duurder) zullen worden. Toekomstgewijs is de aankoop van een parkeerplaats op een locatie als deze dus absoluut een slimme zet.

Meer info of een afspraak?

Residentie Uilenspiegel – april 2021

Meer info over dit project?