U vindt uw nieuwe droomappartement in Residentie Uilenspiegel, een kleinschalig maar prestigieus nieuwbouwproject met 4 riante penthouses op een toplocatie in het centrum van Hasselt... "Hasselt heeft het", maar wat dan gezegd van dit project? 

Residentie Uilenspiegel


Hasselt Centrum

Adembenemend wonen op droomlocatie in hartje Hasselt

In het hart van mode- en cultuurstad Hasselt biedt Residentie Uilenspiegel topklasse-appartementen met een prachtig uitzicht over de stad. Het project is gelegen aan de kleine ring op de hoek van de Welvaartstraat en de Luikersteenweg – ook wel Luikerpoort genaamd.

Luxe en kwaliteit voorop

De ruime en luxueuze appartementen bevinden zich op de derde en vierde verdieping en variëren in grootte tussen 125 m² en 280 m². De appartementen hebben 2 of 3 slaapkamers en worden instapklaar afgewerkt in hoogkwalitatieve materialen, volledig naar wens van de bewoners. De indeling en afwerking zijn nog vrij te kiezen. De architect en interieurarchitect begeleiden u in het keuzeproces met professioneel advies. Met doorlopende terrassen tot 60 m² of een dakterras van 215 m² geniet u van een prachtig uitzicht over de stad.

Onder de luxepenthouses komen de nieuwe kantoren van ING Cliënt House. Ondergronds worden 58 parkeerplaatsen gebouwd, zodat er voldoende parkeergelegenheid is voor zowel de eigenaars van de appartementen als klanten en personeel van ING Client House. Op deze manier is er absoluut geen overlast voor de omgeving.

Stijlvolle, tijdloze architectuur

PcP Architecten kozen voor een opvallende en tijdloze architectuur. De gevel wordt afgewerkt in prachtige natuursteen Sinai Pearl, een Egyptische beige kalksteen met lichtgrijze fossielen en subtiele kleurnuances. Deze gevelsteen zorgt voor het authentieke karakter van het gebouw. De subtiele afwerking in goud in de raamprofielen geeft een luxueuze uitstraling. De architecten werkten een uniek plan uit om in de nieuwbouw de gevel van het voormalige Café Uilenspiegel te integreren. Dit doen ze door te werken met herkenbare ornamenten, zoals de bekende narrenmuts op de gevel en het voormalige logo. De hele architectuur, ontworpen door Peter Cornoedus, biedt een perfecte combinatie van de oude architecturale elementen van het voormalige gebouw en nieuwe elementen. De verwijzing naar het voormalige gebouw versterkt door zijn herkenbaarheid de kracht van de nieuwbouw. Op deze manier willen de architecten een duurzame invulling  geven aan dit gebouw in hartje Hasselt: herkenbaar, op schaal en maat van de bebouwing rond de kleine ring en duurzaam in al zijn betekenissen.

Verheven boven de stad

Residentie Uilenspiegel wordt een gebouw met een uitgesproken herkenbare kop: een verhoogd volume als baken op de buitenhoek versterkt het symbolische baken naar het centrum. Een kasteeltoren van waaruit de bewoner zich virtueel verheven voelt. Deze ‘verheffing’ zal duidelijk zichtbaar zijn vanaf de kleine ring en bij het binnenrijden van de stad.

Unieke ligging

Residentie Uilenspiegel is gelegen op de kleine ring van Hasselt, op de hoek van de Luikersteenweg, de Guffenslaan en de Welvaartstraat. U woont midden in het centrum en staat zo in de gezellige winkelstraten. Restaurants, terrassen, koffiebars en boetieks zijn er in de omgeving in overvloed. Zoekt u liever de rust wat op in de sfeervolle steegjes en pleintjes, ook dat kan. Gezellig wandelen kan u in de Japanse Tuin, aan de Blauwe of Groene Boulevard. Ook aan cultuur is er geen gebrek met het Cultuur Centrum, Z33 of de historische Begijnhofsite. Als toekomstige bewoner heeft u alles op wandelafstand.

Een stadsproject om trots op te zijn

Met deze nieuwe residentie wil Ivo Vercammen Woonprojecten een nieuw stadsproject realiseren waarop Hasselt trots kan zijn. Wij willen aantonen dat projectontwikkeling meer kan zijn dan alleen bouwen van appartementen. Het is voor ons als ontwikkelaar heel belangrijk om deze welbekende stadshoek een prachtige nieuwe thuis te geven met een bijzonder aantrekkelijke uitstraling. Door de kleinschaligheid woont u ook in alle rust.

Kortom, met residentie Uilenspiegel bieden wij u een ideale woongelegenheid en investering in uw eigen comfort op een toplocatie in hartje Hasselt.

Troeven:

  • Exclusieve toplocatie in het centrum van Hasselt
  • Luxueus wonen in een kleinschalige residentie (slechts 4)
  • Riante leefterrassen met fabelachtig uitzicht over de stad
  • Stijlvolle architectuur: chique en tijdloos in Egyptische natuursteen en luxetouch in goud
  • Duurzaam en energiezuinig nieuwbouwproject, best mogelijke bouwmaterialen en -technieken
  • Royale budgetten voorzien voor high-end afwerking
  • Interieurafwerking op maat zal volledig gebeuren naar wens, in samenspraak met interieurarchitect (gratis advies en begeleiding)
  • Gebouw met een uitgesproken karakter en historisch verhaal
App. Bewoonbare binnenopp. Opp. terras Slpk. Plan
3.1 124,4 m2 16,85 m2 2 Op aanvraag
3.2 138,28 m2 52,29 m2 2/3 Op aanvraag
3.3 277,82 m2 214,2 m2 2/3 Op aanvraag
4.1 139,12 m2  64,99 m2 2 Op aanvraag

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Exclusieve toplocatie Hartje Hasselt