Waarom investeren in vastgoed?


Verlieslatende spaarboekjes, bloederige en destabiele beurzen, sterk verhoogde inflatie, stijgende geldontwaarding, gebrek aan veilige en renderende investeringsalternatieven, …

We hoeven niet rond de pot te draaien: investeren in vastgoed wordt meer dan ooit interessant, zéker nu in ‘onzekere tijden’:

  1. Wonen (huren) is en blijft een primaire basisbehoefte;
  2. Recurrente huurinkomsten zorgen voor uw direct rendement;
  3. Historisch lage rentevoeten creëren uw gratis hefboomeffect;
  4. Uw huurder betaald uw lening af. Uw vermogen groeit gestaag;
  5. ‘Goed’ vastgoed is tastbaar en stijgt in waarde op middellange termijn.
Investeren in vastgoed

Waarom investeren via Vercammen Woonprojecten?

“Wat maakt ‘goed’ vastgoed?” en “Wat maakt een goede vastgoedinvestering?” zijn vragen die wij onszelf dag in dag uit durven te stellen. Dankzij onze kritische blik en vooruitstrevende denkwijze weten wij ons te onderscheiden in een stilaan overstelpte markt. En dat merken ook onze klanten.

Wij geven u graag 5 redenen waarom investeerders ervoor kiezen met ons in zee te gaan, althans als wij onze klanten mogen geloven…

Investeren in vastgoed

1. Betrouwbare partner. Passie en ervaring.

Als investeerder bent u uiteraard op zoek naar een betrouwbare en solide partner, dat begrijpen wij maar al te goed. Een partner met de nodige ervaring en kennis van de vastgoedmarkt. Een partner die de juiste waarden en normen met zich meedraagt. Een partner die u met plezier begeleidt op de lange termijn.

Wat begon als passie groeide uit tot een gerenommeerd tweede generatie familiebedrijf met ondertussen meer dan 20 jaar ervaring op te teller. Met enige fierheid mogen we stellen dat we door de jaren heen zijn uitgegroeid tot een vaste waarde binnen Limburg en daarbuiten. We zijn dan ook niet meer aan ons proefstuk toe. Onze opgebouwde expertise en ons succes in vastgoed ontwikkelen en -investeren delen wij met veel plezier met onze klant-investeerders.

2. Slimme investering. Rendement gegarandeerd.

Ons streefdoel? De juiste projecten ontwikkelen op de juiste locaties. Klinkt logisch, maar een evidentie is het allerminst. Door telkens weer een grondige marktanalyse te voeren alvorens een eventuele beslissing tot grondaankoop, stellen we onszelf in staat het toekomstig woonpubliek en haar woonwensen nauwgezet in kaart te brengen.

Met een resem van ondersteunende cijferinformatie, maar vooral met veel gevoel voor wat leeft in onze samenleving, trachten we op die manier een hoogkwalitatief én toekomstbestendig aanbod te creëren. Zo garanderen we de slimme investering die zekerheid biedt voor de toekomst. Rendement gegarandeerd!

“ Onze strikte ontwikkelingsparameters en kritische blik garanderen het succes van uw investering. ” – Ivo Vercammen

Investeren in vastgoed
Investeren in vastgoed

3. Persoonlijk advies. Financieel plan op maat.

Investeren in kwalitatief vastgoed loont. Maar let op: niet iedere investering in vastgoed is even interessant voor iedereen, en zo evenmin iedere keuze wat betreft de financiering of de aankoopstructuur. Waar kiest u best voor? Wat zijn mogelijke aandachtspunten? Uw beste plan van aanpak is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, uw behoeften, uw doelstellingen.

Samen met u onderzoeken we graag de diverse investeringsmogelijkheden die zich voor u aanbieden en bespreken we de voor- en nadelen van iedere piste. Met een bewezen track record in ‘personal financial planning’ en het bouwen van ‘real-estate investment portfolio’s, heeft onze adviseur alleszins de nodige expertise in huis om u van dienst te zijn.

We merken dat onze persoonlijke aanpak vaak genoeg dat extra tikkeltje verschil maakt, en daar doen we het uiteindelijk voor. Samen bouwen we graag aan een perfect sluitend investeringsplan voor uw toekomst. Ieder plan is immers uniek en het resultaat van maatwerk, ook dat van u. Beloofd!

Nog dit: Verwacht van ons géén onrealistische rendementsprognoses of vreemde taal met al te veel vakjargon. Wij steven ernaar te werken in transparantie en spreken liever duidelijke taal, mensentaal.

4. Zorgeloos investeren. Optimale afwerking, verhuur én beheer.

Uw vastgoed als opbrengsteigendom dient te renderen. In dit licht zit u toch met wat vragen: Wat zijn de optimale keuzes wat betreft de finale afwerking en inrichting van mijn eigendom? Aan wie kan ik de verhuring en eventueel het volledig beheer van mijn eigendom best toevertrouwen? Hoe begin ik hier best aan? … Wees gerust, want van één ding mag u zeker zijn: bij ons kan u desgewenst rekenen op een zorgeloos investeringsproces van A tot Z, eentje dat zeker niet hoeft te eindigen bij de aankoop van uw eigendom.

Tijdens de afwerkingsfase stellen wij onze klant-investeerders diverse keuzepakketten voor met kwalitatieve en duurzame materialen. Wij kennen het huurpubliek en haar vereisten en vertellen u graag wat gewenst is. Maar u beslist! U hoeft enkel uw voorkeur door te geven, wij nemen de rest voor onze rekening. Ook wat betreft de eventuele verzorging van schilderwerken, verlichting en gordijnen staan we u graag in raad en daad bij. Zo creëren we samen een duurzaam opbrengsteigendom, kant-en-klaar voor een optimale en zorgeloze verhuur.

Zorgeloze verhuur? Het zoeken naar een geschikte huurder, het opstellen van een huurcontracten, het opmaken van plaatsbeschrijvingen, de inning van betalingen, de toepassing indexatie, … Verhuren is een werkwoord, en laat dat nu net de hoofdreden zijn waarom u nog zou twijfelen te investeren in vastgoed. Ons advies: laat u hierdoor absoluut niet afschrikken. Voor ieder van onze projecten afzonderlijk screenen we de markt en maken we proactief een voorselectie van de meest geschikte rentmeester-partner. Zo laten we u als eigenaar alsnog van een compleet zorgeloze investering genieten. Want niet enkel uw rendement telt, ook uw comfort!

“ Voor elk van onze projecten selecteren wij zelf de meest geschikte rentmeester voor een zorgeloze verhuur. ” – Ivo Vercammen

Investeren in vastgoed
Investeren in vastgoed

5. Zeer divers aanbod. Uitstraling en kwaliteit als rode draad.

Onze huidige projecten kaderen binnen uiteenlopende vastgoedsegmenten, gaande van residentieel, zorg, commercieel tot studentenvastgoed en zelfs parkeerplaatsen. Sommigen genieten van een zwart-op-wit huurgarantie, anderen van een hoger dan gemiddeld meerwaardepotentieel. Nog anderen genieten van fiscaal gunstige regimes (vrijstelling BTW of onroerende voorheffing), of worden ontwikkeld als ‘BEN’ (bijna-energie-neutraal).

Een grote verscheidenheid in ons aanbod dus, al hebben al onze projecten wel twee zaken gemeen: uitstraling én kwaliteit! Hierom staan we inmiddels ook welbekend en daar zijn we toch best trots op. Op dat vlak zullen we dan ook nooit inboeten.

“ Onze projecten genieten veel aandacht dankzij hun uitstraling en kwaliteit. Hierom staan we inmiddels ook welbekend en daar mogen we toch best trots op zijn. ” – Ivo Vercammen

U merkt het: de mogelijkheden zijn er om voor éénieder een passende vastgoedinvestering aan te reiken. Maar waar liggen uw beste opportuniteiten? Dat ontdekken we graag samen tijdens een verkennend gesprek. Ons uitgangspunt? Vertel ons eens wat u wenst te bereiken, wij gaan vervolgens voor u aan de slag.

Interesse in een vastgoedinvestering? Maak gerust een vrijblijvende afspraak met onze erkende adviseur en ontdek uw mogelijkheden.

Meer informatie over investeren in vastgoed?