Het belang van daglicht in uw woonst


Daglicht en gezondheid

Daglicht is dé sleutel om onze biologische klok in balans te houden. Deze wordt elke ochtend opnieuw opgestart door het ochtendlicht. Ochtendlicht bevat de meest intensieve blauwe lichtgolven en zijn belangrijk om met een gelukkig gevoel de dag door te komen. ’s Avonds daarentegen maken de blauwe lichtgolven plaats voor gele, rode en roze lichtgolven waardoor we weten dat de avond valt en het tijd is om te rusten.

Daglicht en nieuwbouw

Omdat wij het bij Vercammen Woonprojecten van primair belang vinden dat u zich als toekomstige bewoner gelukkig zal voelen in uw bij ons aangekochte nieuwe woonst (appartement of woning), creëren wij steevast projecten waarin er lustig wordt gespeeld met de natuurlijke lichtinval. Eén van de voordelen van onze nieuwbouwprojecten is dan ook dat wij volledig zelf het ontwerp in handen hebben vanaf begin- tot eindfase. Dankzij onze jarenlange ervaring en aan de hand van lichtstudies uitgevoerd door onze architecten, weten we dus perfect op welke manier we iedere woonst van optimaal daglicht kunnen voorzien.

Wij maken van uw nieuwe thuis dé ideale biologische bondgenoot!

Oriëntatie en ontwerp

Elk deel in een nieuwbouwproject heeft zijn eigen oriëntatie. Vandaar dat het belangrijk is om een perfect evenwicht te vinden tussen de plaatsing van grote en kleine glaspartijen waardoor we zowel een ruimtegevoel creëren alsook uw privacy kunnen vrijwaren. Vooral in appartementsbouw mag het belang van glaspartijen voor de creatie van voldoende lichtinval zeker niet onderschat worden. Bovendien garanderen glaspartijen ons van uitzichten en een aangenaam contact met buiten. Dankzij een uitgekiende combinatie van glas en licht zorgen we dat zelfs het meest compacte nieuwbouwappartement bij Vercammen Woonprojecten als ruim en lichtrijk ervaren wordt door onze klanten.

Daglicht en budget

Dankzij onze werkwijze en hedendaagse architecturale ontwerpen met voldoende glaspartijen en natuurlijke lichtinval, voel je je niet enkel goed in je nieuwe thuis maar voel je het ook aan je portemonnee (in positieve zin). In vergelijking met betalend kunstlicht is daglicht immers gratis. Tevens vormt het optimaal gebruik ervan een cruciale schakel om onze projecten te laten labelen met BEN’ (Bijna-Energie-Neutraal), en laat het zich perfect combineren met zonnepanelen, vloerverwarming, … Vandaar dat onze nieuwe projecten dus erg energiezuinig zijn en onze klanten steeds mogen uitkijken naar een zéér lage energiefactuur.

Op zoek naar een nieuwe woonst met optimaal daglicht en ultiem woongenot?


Vercammen Woonprojecten kiest bij het ontwerp en de bouw van nieuwbouwprojecten voor wat goed is voor uw gezondheid én uw portemonnee.
Een echte win-win situatie dus!

Bent u nog op zoek naar een nieuwe woonst (appartement of woning) waar u zich gelukkig zal voelen en waar u een comfortabel en vrij gevoel zal hebben van ’s morgens vroeg bij uw koffie tot ’s avonds laat?

Ontdek dan hier onze lichtrijke appartementen.

Ontdek onze projecten