Waarom nog investeren in 2023?


Aan elk mooi liedje komt een einde en zo ook aan dat van de federale woonbonus op tweede verblijven. Eerder al werd de Vlaamse woonbonus voor een eerste, eigen woning afgeschaft. Nu wordt deze afschaffing gevolgd door die van de federale woonbonus voor een tweede woning of opbrengsteigendom.

Concreet?
Tot het einde van dit jaar, 2023, biedt de overheid nog een financiële stimulans voor wie een opbrengsteigendom of tweede verblijf aanschaft. Vanaf 2024 verdwijnt deze federale woonbonus voor niet-eigen woningen.

Beslis nog snel, want het is hèt perfecte moment

Schaft u dit jaar dus nog een tweede verblijf of opbrengsteigendom aan en gaat u hiervoor een hypothecaire lening aan, dan behoudt u voor de rest van uw afbetaling het recht op belastingvermindering. Vijf voor twaalf dus om de knoop door te hakken!

Twee vliegen in één klap

Als u een tweede verblijf aankoopt als opbrengsteigendom, kan u bovenop de voordelen van langetermijnsparen ook profiteren van de federale interestaftrek. Dat betekent dat u de interesten die u betaalt bij de bank kan aftrekken van uw belastingen. Daardoor voorkomt u dat u extra personenbelasting betaalt gedurende de periode dat u de tweede woning in bezit hebt. Dat fiscaal voordeel blijft na 2024 wél bestaan voor alle panden waarin u investeert, of het nu uw eerste, tweede of zelfs tiende pand in eigendom wordt.

Geniet van een stabiel aanvullend inkomen

Buiten de fiscale voordelen opent een opbrengsteigendom natuurlijk de deur naar extra inkomsten. Dankzij verhuur van geniet u immers van een stabiel maandelijks aanvullend inkomen. Met deze inkomsten lost u uw hypothecaire lening af terwijl u dus geniet van uw recht op belastingvermindering.

Profiteer van een boomende huurmarkt

Wenst u liever nog even de kat uit de boom te kijken en uw geld op te sparen, dan moeten we u helaas ongelijk geven. De verhuurmarkt deed het namelijk nog nooit zo goed als nu. Meer zelfs, huurprijzen surfen mee op de golf van stijgende vastgoedprijzen en worden jaarlijks mee geïndexeerd. Op dat vlak zal uw rendement dus gestaag blijven aangroeien.

Maar ook de huurdersmarkt in het algemeen groeit exponentieel, en we staan nog maar aan het begin van deze curve. Bovendien worden huurders steeds kwalitatiever en wachtlijsten voor verhuuraanbod zijn op vandaag helemaal geen uitzondering meer…

Kortom: de huidige marktomstandigheden spelen sterk in het voordeel van de vastgoedinvesteerder.

U kan op ons rekenen

Persoonlijk investeringsadvies op maat
Bent u ervan overtuigd om uw spaargeld te investeren in vastgoed, maar heeft u hieromtrent nog wat vragen? Dan zit u bij Vercammen Woonprojecten aan het juiste adres. Onze expert beantwoord graag op al uw vragen en laat u onze uitgebreide portefeuille aan nieuwbouw investeringsprojecten zien.

Wij bieden ook een exclusieve verhuurservice
Bovendien bieden wij u ook graag onze verhuurservice aan. Dit is een exclusieve service voor ons cliënteel, dus niet voor derden. Zo heeft u maar 1 adres nodig voor uw kwalitatieve, zorgeloze vastgoedinvestering: Vercammen Woonprojecten.

Graag meer gerichte info over investeren in vastgoed?


Geef ons vrijblijvend een seintje. Dat kan via het invullen van ons contactformulier,
of neem gerust rechtstreeks contact op voor een telefonisch gesprek
of persoonlijke afspraak bij ons op kantoor of bij u thuis:

Vitto Vercammen
0477/56.58.45
vitto@vercammenwoonprojecten.be