Winnaar Voka Vastgoed Awards - Residentieel Vastgoed


Vokawards

Watt 17 in Heusden-Zolder was het decor voor de allereerste editie van de Limburgse Vastgoed Awards. Voka – KvK Limburg en haar Community Vastgoed hebben deze prijzen in het leven geroepen om ondernemers, architecten en bouwheren in de toekomst nog kritischer naar vastgoed-en ontwikkelingsprojecten te laten kijken. Uit maar liefst 40 ingezonden vastgoeddossiers in Limburg selecteerde de jury 3 genomineerde projecten in 3 verschillende categorieën: residentieel vastgoed, publiek vastgoed en bedrijfsvastgoed.

Winnaar

Uit alle genomineerden koos de jury op basis van verschillende criteria – o.a. innovatie, architectuur, ecologie, nieuwe bouwtechnieken en inpassing in de omgeving – uiteindelijk één winnaar per categorie. Voor de categorie residentieel vastgoed was dit woonzorgproject Angelahof te Diepenbeek! Samen met Curon en A2A Architecten werd dit klooster omgevormd tot woonzorgproject.

De jury aan het woord

“Residentie Angelahof (woonzorgcentrum met 44 kamers en 46 assistentiewoningen) is een heel mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ontwikkelen in het centrum van Diepenbeek. Dit project heeft een bijzondere meerwaarde voor de senioren die gehuisvest zijn in een gebouw dat met respect voor de historische kwaliteiten verbouwd en uitgebreid werd, maar ook voor de inwoners van Diepenbeek, omdat de site opengesteld wordt met polyvalente ruimtes en een groene schakel vormt in het dorpsweefsel. Op deze manier krijgt de kloostersite van 1853 een duurzame, betekenisvolle en sociale invulling.”

Trotse winnaars

Ontdek alle winnaars via deze link.
(Bron: voka.be)