De aankoop van uw nieuwe droomwoonst bij Vercammen Woonprojecten


Hoe ziet het volledige proces eruit en wat kan u verwachten?

Een persoonlijke kennismaking

Uw oog is gevallen op één van onze nieuwe projecten en u wenst graag meer informatie? Wij informeren u graag in detail omtrent het project, de plannen en de diverse mogelijkheden die u heeft.

Bij Vercammen Woonprojecten maken we de nodige tijd voor u vrij en ontvangen we u graag bij ons op kantoor te Hasselt. Tijdens een persoonlijke kennismaking luisteren we graag naar uw wensen en verwachtingen. Op die manier zoeken we naar het appartement of de woning die het best aansluit bij uw vooropgestelde criteria. Het basisplan zit alvast goed en u weet inmiddels dat maatwerk, zowel qua indeling alsook afwerking, bij Vercammen Woonprojecten steeds mogelijk is!

Het ondertekenen van de compromis

U komt langs bij ons op kantoor voor de bespreking en ondertekening van de compromis en maakt zo de aankoop van uw nieuwe woonst officieel. Vanaf dit moment bent u 100% zeker van uw aankoop bij ons. Wij wensen u alvast proficiat met uw nieuwe droomwoonst (of vastgoedinvestering) en kijken uit naar een vlotte samenwerking.

Hoewel het compromis bindend is voor beide partijen, is de aankoop pas finaal bij het ondertekenen van de authentieke akte bij de notaris. De notariële akte dient zo’n 4 maanden na de ondertekening van het compromis te worden verleden.

Zijn hieraan kosten verbonden?
In de periode tussen het ondertekenen van de compromis en het verlijden van de authentieke akte dient u slechts een voorschot van 5% van het totale aankoopbedrag (exclusief kosten) van uw nieuwe woonst te storten. Dit voorschot dient immers als waarborg voor onze overeenkomst en wordt later bij akte in mindering gebracht van de totale aankoopprijs.

Het ondertekenen van de notariële akte

Na het voltooien van zijn onderzoek zal de notaris de compromis in een authentieke akte gieten en zal hij de partijen samenroepen om deze akte te laten verlijden (voorlezen en tekenen). Vanaf nu bent u officieel eigenaar van uw nieuwe woonst, nogmaals proficiat!

Welke kosten zijn hieraan verbonden?
Bij de ondertekening van de notariële akte betaalt u de kosten van de basisakte, het ereloon van de notaris, de grondwaarde van uw aangekochte woonst en de constructiewaarde van de werken die eventueel reeds voltooid zijn. De constructiewaarde wordt verder in het bouwproces per schijf aan u gefactureerd.

Een verkennend gesprek met onze klantenbegeleider

Als nieuwe klant zal u worden uitgenodigd bij ons op kantoor voor een verkennend gesprek met onze klantenbegeleider. In dit verkennend gesprek luisteren we graag naar uw wensen in verband met uw toekomstige woonst (of vastgoedinvestering).

Sommige dingen liggen nu eenmaal wettelijk vast, maar dat betekent niet dat wij niet openstaan voor dialoog. Wenst u bijvoorbeeld een aanpassing op het oorspronkelijke ontwerp? Of valt uw oog toch nog op een ander soort afwerking? Alles is bespreekbaar. Onze klantenbegeleider overloopt met u al uw wensen en werkt een concreet uitvoerplan voor u uit. Op deze manier weet u wat er te gebeuren staat, zelfs in de ruwbouwfase.

Bij Vercammen Woonprojecten voorzien we in uw aankoopbedrag mooie budgetten voor de keuken, de badkamer, de vloeren, … zodat u zelf uw persoonlijke accenten kan leggen in het interieur. Ieder interieur is het resultaat van maatwerk.

Gedurende het bouwproces...

Nadat u uw keuzes heeft gemaakt is het enkel nog wachten op de volgende bouwfases. Omdat we er zeker van willen zijn dat alles aan uw wensen voldoet houden we u meermaals op de hoogte van de verschillende bouwfases van het project, geïllustreerd met foto’s of video’s. Indien gewenst en na afspraak is het uiteraard zelfs mogelijk om de werf te bezoeken.

De oplevering en daarna

De oplevering is een belangrijke mijlpaal: ze markeert het einde van de werf en bewijst dat de aannemer zijn verplichtingen is nagekomen.

Op de dag van de oplevering krijgt u de sleutels van uw nieuwe woonst en organiseren we samen met u, de aannemer en de architect een rondgang. We bekijken alles kritisch en noteren eventuele punten die we zouden opmerken. Wij zorgen spoedig voor het oplossen van de eventuele opmerkingen terwijl u al kan genieten van uw nieuwe thuis!

Tijdens en ook na de oplevering kan u als klant uiteraard nog steeds terecht bij ons. Een warm contact en een volledig gepersonaliseerde dienstverlening dus, van begin tot einde.

Als koper bij Vercammen Woonprojecten geniet u steeds van de zogenoemde 10-jarige aansprakelijkheidsgarantie ten opzichte van de verantwoordelijke architect, de aannemer alsook de bouwheer. Als erkend bouwheer werken wij steeds volgens de regels van de ‘Wet Breyne’. U kan dus op uw twee oren slapen.

Uw nieuwe woonst of investering aankopen bij Vercammen Woonprojecten?


Heeft u interesse in één van onze projecten of wenst u graag op de hoogte gehouden te worden van nieuwe ontwikkelingen?
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en/of een vrijblijvende persoonlijke kennismaking. Wij adviseren u graag op maat.

Neem contact