Vroeger vs nu


Als familiale bouwpromotor is het onze drijfveer om steeds de juiste projecten te realiseren op de juiste locaties. Projecten die een meerwaarde betekenen voor zowel de toekomstige bewoners als de naaste omgeving.

Met onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise onderzoeken wij steeds vele mogelijkheden om zo tot een prachtig geheel te komen.

Vergelijkende fotoreeks vroeger en nu

Alles verandert, en zo dus ook de ontwikkelbare bouwgronden of afbraakpanden die wij in handen krijgen. Door onze duidelijke visie ontwikkelen we er projecten waarin ruimte & openheid, kleinschaligheid en moderne architectuur met tijdloze klasse primeren.

Eens de projecten afgewerkt zijn stelt men zich vaak de vraag “Hoe zou het er vroeger hebben uitgezien?”. Om daarop een antwoord te kunnen geven hebben we een reeks foto’s gemaakt (zie onder) waarop de veranderingen duidelijk zichtbaar zijn. In deze reeks foto’s vergelijken we oude foto’s met hedendaagse foto’s.

Behoud van herkenbaarheid, charme en uitstraling

Tijden veranderen, en zo ook stijlen, technieken en materialen.

Vele oude gebouwen hebben een bepaalde herkenbaarheid, uitstraling en charme waaraan wij als bouwpromotor uiteraard geen afbreuk willen doen. Hoewel de stijl van de gebouwen vroeger niet meer die van nu is proberen we een perfecte balans te vinden om een zo goed mogelijke verandering aan te brengen waarin iedereen zich kan vinden. Zo brengen we in sommige gevallen enkele elementen terug waardoor het vroegere gebouw zijn herkenbaarheid, uitstraling en charme niet verliest.

Heropleving van de buurt

Had het oude gebouw of de ontwikkelbare bouwgrond geen uitstraling, herkenbaarheid of meerwaarde voor de omgeving, dan kan de bouw van een volledig nieuw project hierin een positieve verandering brengen. Zo kan een nieuw of gemoderniseerd uitzicht van een site of gebouw een buurt volledig doen heropleven waardoor het vroegere straatbeeld haast onherkenbaar is.

Ook fan van onze projecten?

Kent u ook een buurt of omgeving waar het straatbeeld aan vernieuwing toe is?
Laat het ons weten en wie weet kunnen we ook hiervan binnenkort een vergelijkend beeld maken!