De voordelen van planten in uw interieur


Planten hebben de afgelopen jaren een enorme comeback gemaakt als decoratiestuk in binnenruimtes. En terecht, want planten hebben niet alleen een decoratieve waarde, maar bieden ook veel voordelen voor onze gezondheid en ons welzijn. Ook wij bij Vercammen Woonprojecten zijn ons hiervan bewust en hebben ons nieuwe kantoor alvast aangekleed met meerdere planten! We zetten enkele voordelen op een rijtje:

Luchtzuivering

Eén van de belangrijkste voordelen van planten in ons interieur is dat er verschillende soorten zijn die de lucht zuiveren. Luchtzuiverende planten nemen koolstofdioxide op en produceren zuurstof, waardoor de luchtkwaliteit in de woonst verbetert. Daarnaast absorberen planten ook schadelijke stoffen in de lucht die vrijkomen uit meubels, schoonmaakmiddelen en bouwmaterialen. Luchtzuiverende planten zijn dus een natuurlijke manier om, naast de BEN-normen volgens dewelke Vercammen Woonprojecten bouwt, de lucht in uw binnenruimte schoon te houden.

Stressvermindering

Doordat we veel tijd binnen doorbrengen, zijn onze binnenruimtes belangrijker dan ooit. Planten aan het interieur toevoegen is hip. Ze zijn niet alleen een lust voor het oog, maar kunnen ook onze mentale en fysieke gezondheid verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat het kijken naar planten of het verzorgen van planten kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van gevoelens van stress. Daarnaast kunnen planten ook zorgen voor een gevoel van rust en ontspanning.

Verbetering van concentratie

Wist u dat het aanschaffen van een slimme kamerplant een strategische zet is? Er zijn bepaalde planten die onze concentratie een boost kunnen geven. Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van planten in de werkruimte bijvoorbeeld kan leiden tot een verhoging van de productiviteit en het vermogen om te concentreren. Zeer nuttig dus om uw werkomgeving, hetzij thuis, hetzij op de werkvloer, productief te maken.

Verbetering van de luchtvochtigheid

Bepaalde (tropische) planten in binnenruimtes kunnen ook helpen bij het verbeteren van de luchtvochtigheid. Dit is vooral belangrijk tijdens de wintermaanden, wanneer de luchtvochtigheid in binnenruimtes vaak laag is. Planten geven vocht af aan de lucht, waardoor de luchtvochtigheid toeneemt. Voor onze gezondheid kan dit helpen bij het voorkomen van droge huid, gebarsten lippen en andere gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door droge lucht.

Decoratieve waarde

Zoals reeds eerder aangehaald hebben planten in ons interieur uiteraard ook een decoratieve waarde. Ze voegen kleur, textuur en leven toe aan elke kamer. Of u nu kiest voor een grote plant of een paar kleine planten, ze kunnen een grote impact hebben op de uitstraling van uw interieur.

Conclusie


Kortom, planten hebben vele voordelen voor onze gezondheid en ons welzijn. Ze zuiveren de lucht, verminderen stress, verbeteren concentratie, verhogen de luchtvochtigheid en hebben een decoratieve waarde. Het toevoegen van planten aan uw interieur kan dus een eenvoudige manier zijn om uzelf en uw leefruimtes gezonder en gelukkiger te maken.