Gunsttarief van 6% BTW verlengd


Nieuwe BTW-gunstregeling

Vanaf 1 januari 2021 werd het onder welbepaalde voorwaarden mogelijk enkele van onze nieuwbouwprojecten, die het resultaat zijn van een heropbouw na afbraak, aan te kopen met een belastingheffing van slechts 6% BTW op de constructiewaarde. Deze nieuwe BTW-regeling maakt nieuwbouwprojecten, en zo ook enkele van onze woonprojecten, budgettair toegankelijker.

Tijdelijke gunstmaatregel VERLENGD

Echter is deze nieuwe gunstmaatregel slechts tijdelijk. Deze zou beëindigen eind 2022, maar werd verlengd tot eind 2023! Overweegt u dus een nieuwbouwappartement of -woning aan te kopen, en zou het uw enige eigen woonst betreffen, dan kan u mogelijks op korte termijn profiteren van een fikse belastingbesparing bij uw aankoop… Niet te lang wachten is dus de boodschap!

Concreet:

Het verlaagd BTW-tarief van 6% voor de afbraak van gebouwen en de heropbouw van woningen werd met ingang van het jaar 2021 uitgebreid tot gans het Belgische grondgebied. Zowel projecten van bouwheren (natuurlijke personen) als die van bouwpromotoren komen voortaan in aanmerking.

Lees er alles over in dit artikel van De Tijd.

Voor wie?

Denk je eraan je eerste appartement of woning aan te kopen? Of denk je eraan je huidige woonst te verkopen in ruil voor een gloednieuw project? Dan kom jij mogelijks in aanmerking voor deze verlaagde BTW-regeling. We bekijken graag samen of deze regeling ook voor u geldt.

Tip: Geniet van een dubbel belastingsvoordeel!

Kom je in aanmerking, dan zal je naast het nodige woongenot dankzij je aankoop in één van onze nieuwbouwprojecten, meteen een zeer interessant BTW-voordeel op zak steken. Bovendien geniet je later bij een eventuele doorverkoop van je pand na vijf jaar van een dubbel belastingsvoordeel: zo zal je volledig onbelast de meerwaarde op je pand kunnen opstrijken.

Onze projecten

Ontdek welk van onze nieuwbouwprojecten in aanmerking komen voor deze maatregel. Je herkent ze aan het 6%-label.

Ontdek ons huidig aanbod

Meer info of vrijblijvend advies?


Neem gerust contact met ons op voor meer informatie omtrent deze nieuwe regeling en een persoonlijk advies. We bekijken graag samen met u of u aan de wettelijke voorwaarden zou kunnen voldoen, en lichten u graag onze gekwalificeerde projecten toe.

Contacteer ons